Remodelarea Corporala. Mit vs Eficienta.

Remodelarea corporala include toate tehnicile si procedurile prin care se obtine modificarea uneia sau mai multor zone ale corpului, prin eliminarea tesutului adipos si a celulitei, tonifierea muschilor si intinderea pielii.

In jurul remodelarii corporale, tot mai prezenta pe piata din Romania, s-au nascut foarte multe mituri pe care vom incerca acum, impreuna sa le lamurim, sub forma de intrebare si raspuns.

Prima intrebare frecventa este: “Pot slabi fara sport, apeland doar la proceduri de remodelare corporala?”

Din pacate doamnelor, raspunsul este “NU“! Mitul cum ca se poate slabi armonios doar prin aplicarea de impachetari, sauna, electrostimulare, cavitatie, vacuum sau masaj este cat se poate de fals. Multe adepte ale remodelarii corporale au fost foarte dezamagite cand, dupa pierderea catorva centimetri datorati excesului de apa din organism, procesul lor de slabire s-a oprit aparent inexplicabil indiferent de continuarea sedintelor.

Raspunsul poate fi totusi afirmativ, pentru ca prin aplicarea corecta a catorva tehnici combinate de remodelare corporala se poate slabi cu pana la 50% mai mult si mai repede decat doar prin dieta si sport. Remodelarea corporala chiar functioneaza, daca procedurile de remodelare sunt efectuate de persoane autorizate, intr-o anumita ordine. 

A doua intrebare frecventa:  “La mine remodelarea corporala nu a functionat, de ce?”

Daca remodelarea face parte dintr-un program complex de slabire, este imposibila lipsa rezultatelor. Pe langa procedurile de remodelare corporala, va trebui sa avem grija cu alimentatia si cu sedentarismul. Un stil de viata nesanatos, pe perioada procedurilor de remodelare corporala, nu face altceva decat sa anuleze efectele aparatelor de remodelare.

A treia nelamurire des intalnita: “Tehnicile mai scumpe de remodelare sunt mai eficiente, sau nu?”

Nu! Desi pot crea senzatia unei pieli catifelate si mai intinse, impachetarile scumpe cu ceai, aur si alte substante pretioase, nu sunt cu nimic mai eficiente in ceea ce priveste slabirea decat impachetarea clasica cu argila anticelulitica, care functioneaza pe principii bine stabilite. 

Dar totusi trebuie sa retinem ca doar cateva sedinte de remodelare corporala, chiar daca pot fi mai putin costisitoare, vor avea un efect cu mult diminuat, fata de un program combinat, etapizat, de slabire. In sensul acesta, Urban Beauty Careva creaza o strategie de remodelare pe termen lung, care sa cuprinda proceduri diversificate, efectuate intr-o anumita ordine si cu o anumita durata. Spre exemplu, sedintele oferite gratuit de unele centre, dar care tin doar 15-20 de minute sunt complet ineficiente, deoarece abia dupa primele 20 de minute de masaj, electrostimulare sau impachetari, organismul percepe semnalul ca trebuie sa inceapa sa arda grasimile si sa topeasca celulita, la fel ca si in cazul efortului fizic.

A patra este o afirmatie, totusi gresita: “Sportul e suficient pentru a slabi armonios!”

Atunci cand urmezi o dieta si faci miscare organismul tau isi consuma excesul ponderal dupa un algoritm propriu, topind pe rand depozitele de grasime, nu neaparat din zonele in care ti-ai dori cu precadere. Vei observa, astfel, ca mai intai iti vor slabi coapsele, bratele, spatele, ti se va subtia gatul si vei elimina straturile mai subtiri de testut adipos iar abia la sfarsit vei scapa de inesteticele depozite de grasime de pe abdomen, fese, solduri. Pentru a ajunge la o silueta proportionata asa cum iti doresti, ai nevoie de procedurile de remodelare care sa elimine tesutul adipos exact din zonele in care te intereseaza. Cavitatia sau Lipo-Laserul efectuat zonal, in ariile cu probleme sau electrostimularea intensa a acestora favorizeaza o slabire armonioasa.