Pro si contra epilarii definitive IPL

De aproximativ 5 ani, epilarea definitiva in Romania a luat un avant puternic, iar pe piata din Timisoara sunt tot mai multe saloane care ofera acest tip de proceduri. Putini clienti cunosc insa ce tip epilare definitiva le este cea mai indicata, iar de cele mai multe ori alegerea salonului este facuta nu neaparat prin prisma calitatii, cat mai ales prin cea a pretului.

Epilarea cu laser sau epilarea IPL, este tratamentul prin care se obtinem distrugerea permanenta a foliculilor de par intr-un procent maxim posibil de 90-95% pentru femei si 70-75% pentru barbati, in functie de fiecare zona a corpului. Firele ramase dupa ciclul de sedinte de tratament vor deveni foarte subtiri si depigmentate, avand un aspect usor asemanator cu velus-ul (“puful”). Rezultatele depind de: varsta, grosimea parului, adancimea la care sunt radacinile, tipul de piele.

 

Toata lumea ne intreaba dupa cat timp nu mai creste parul. In primul rand, nu se poate da un numar estimativ de sedinte comun pentru toate zonele corpului. De ce? Fiindca de pilda axial are un alt ciclu de crestere a firului de par decat mustata sau gambele, drept care nu te poti apropia de finalul tratamentului dupa acelasi numar de sedinte. Apoi, dupa cum am aratat si mai sus, epilarea definitiva este partiala, asadar desi cu fiecare sedinta realizata se obtine o reducere a numarului de foliculi pilosi, nu se poate vorbi nici pe de parte de o “curatare” in procent bun dupa numai 3 sedinte.

Sedintele sunt programate cand parul incepe sa creasca. In functie de tipul de par si partea corpului ce este tratata timpul intre doua sedinte poate fi intre 4 pana la 12 saptamani. In general, intalnirile sunt fixate la distanta de 4-6-8 saptamani. Disconfortul pe care il puteti resimti este adesea descris ca o usoara gidilatura sau piscatura similara cu cea produsa de o banda de cauciuc.

Felul in care suprafata tratata se prezinta imediat dupa tratament variaza de la persoana la persoana, depinzand de amploarea procedurii si de tipul de piele. Efectele adverse, apar foarte rar sunt de obicei minore. Poate aparea o roseata in jurul foliculilor de par, acesta fiind un rezultat dorit clinic ce indica raspunsul foliculului la tratament. Aceasta reactie dispare in cateva ore. Toate efectele adverse teoretic posibile va vor fi explicate de personal specializat in timpul consultatiei ce precede inceperea tratamentului.

Pe scurt, epilarea (definitiva) IPL, este un tratament de lunga durata, cu rezultate sigure, fara efecte adverse. Spre deosebire de alte saloane, la Urban Beauty Care – Timisoara, epilarea definitiva IPL se face cu un aparat nou, de ultima generatie, intreg tratamentul fiind executat de o cosmeticiana calificata, care va va sta la dispozitie pe toata durata tratamentului cu orice fel de informatii.